Jdi na obsah Jdi na menu
 


A VÍTE, ŽE VEDENÍ MĚSTA ZADRŽUJE ODMĚNY ČLENŮM VÝBORŮ A KOMISÍ?

23. 1. 2024

Vážení spoluobčané, sousedé,
A víte, že vedení města zadržuje odměny členům výborů a komisí, kteří nejsou zároveň členy zastupitelstva? Na ustavujícím zasedání zastupitelstva města dne 17. 10. 2022 bylo usnesením č. UZ-146-9/22 stanoveno, že odměna za výkon funkce člena výboru nebo komise, který není zároveň členem zastupitelstva, bude ve výši 300 Kč/měsíc a bude vyplácena pololetně.

A jaká byla realita roku 2023? V pololetí na výplatním lístku nula, peníze na účty dorazily až koncem roku. Nebyli jsme to my, kdo prosazoval, že lidé musí za práci pro město vždy dostat zaplaceno. My jsme byli v souladu s naším volebním programem zásadně proti. Kdyby se tedy jednalo o opoziční návrh, ale bojkotovat koaliční usnesení…

Kde byly a kde se půl roku zhodnocovaly peníze, které dle usnesení zastupitelstva města náležely členům výborů a komisí? A co myslíte? Informovala o důvodech porušení usnesení zastupitelstva starostka zastupitele nebo členy výborů a komisí, kteří peníze včas nedostali? Omluvila se starostka dotčeným členům výborů a komisí? Možná se ještě o dalším postupu radí s právním zástupcem města.

Věříme, že jednou bude opravdu líp. Za Aleny ale viditelně ne.

Ing. Miroslav Vacek
 

ZÁPIS USNESENÍ

Zastupitelstvo města Chabařovice po projednání:
STANOVÍ
odměnu za výkon funkce člena výboru nebo komise, který není zároveň členem zastupitelstva, ve výši 300,- Kč za měsíc. Odměna bude poskytována ode dne přijetí tohoto usnesení a v případě změny člena výboru nebo komise ode dne prvního jednání výboru nebo komise, jehož se zúčastnil. Odměna bude vyplácena pololetně.
UKLÁDÁ
zajistit výplatu odměny v souladu s platnými právními předpisy.


Hlasování
pro: 12
proti 2
zdržel se: 0
nehlasoval: 0