Jdi na obsah Jdi na menu
 


OPRAVDU SI NĚKDO MYSLÍ, ŽE SE NÁS „VRTka“ NETÝKÁ?

28. 1. 2024

Vážení spoluobčané,
na posledním zastupitelstvu obce jsme se snažili do programu jednání zařadit bod Hlasování o připojení se k ostatním obcím a přistoupení dokumentu 
Memorandum o spolupráci měst a obcí při koordinaci aktivit souvisejících s přípravou a realizací Nového železničního spojení Drážďany – Praha (VRT).
Důvod byl jednoduchý, snažili jsme se radní přesvědčit, že se výstavba vysokorychlostní železnice a souvisejícího obřího kontejnerového překladiště v místech bývalého nádraží Chabařovice týká jak naší obce, tak samozřejmě chabařovických občanů. Bohužel si koalice odhlasovala nezařazení tohoto bodu a ústy paní starostky opakovaně argumentovala, cituji: "Chabařovic se to skutečně netýká", nebo "Věřte nám, že Chabařovic se to skutečně netýká" a v neposlední řadě "Kdybych dělala líbivou politiku, tak bych šla do toho memoranda, protože nás se to skutečně netýká, nás to tady neovlivní".

My si naopak jednoznačně myslíme, že se nás to samozřejmě týká. A to obě stavby. Ovlivní nás VRTka i překladiště. Jak v době výstavby, tak svým provozem.

Přijďte si tedy osobně poslechnout podrobnosti na jednání se zástupci investora stavby VRT, které proběhne 8. února od 17,30 hod. v KD Zátiší.

Velmi nás také zajímá Váš pohled. Co si myslíte Vy?

Klidně nám své stanovisko pište do komentářů.

 

Bc. František Štolfa

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář