Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. SOCIÁLNÍ PÉČE

12. 9. 2022

Vážení spoluobčané, sousedé,

v dnešním příspěvku vás seznámíme s naším pohledem na potřebnost sociální péče v Chabařovicích a Roudníkách. Představíme konkrétní způsob, jakým chceme tuto oblast dostat pod přímou kontrolu města tak, abychom mohli zajistit její kvalitu a dostupnost pro všechny potřebné.

POSÍLÍME SOCIÁLNÍ PRÁCE

Naše město patří v rámci správního obvodu výkonu sociální práce přímo pod ústecký magistrát. Tamní úřednice se jistě snaží, seč mohou. Přesto využijeme výzvu MPSV v rámci Operačního programu Zaměstnanost plus, kde v rámci projektu obcí našeho typu podporují vznik pracovních míst a financování sociálních pracovníků (Výzva 009 OPZ+ - www.esfcr.cz).

Naším cílem je personální posílení a zvýšení dostupnosti sociální práce a profesionální výkon sociálního pracovníka v úzkém kontaktu s vedením města. Klíčová činnost, základní funkce obce, budeme to mít pod kontrolou. Sociální pracovník až na 3 roky, a to pouze s 5 % spoluúčastí města je dobrá volba.

Na jaké cílové skupiny se zaměříme?

- děti a mládež ohrožená školním neúspěchem,

- osoby sociálně vyloučené nebo ohrožené sociálním vyloučením v rámci poskytování sociálního bydlení,

- osoby bez domova,

- osoby propuštěné z výkonu trestu či osoby před ukončením výkonu trestu,

- oběti trestné činnosti

- osoby propuštěné ze zdravotnického zařízení po ukončení léčby chorobných závislostí,

- osoby propuštěné ze školského zařízení pro výkon ústavní či ochranné výchovy nebo z pěstounské péče po dosažení zletilosti,

- osoby se zdravotním postižením a pečující osoby,

- senioři ohrožení sociálním vyloučením.

 

Jak vidíte, v celé řadě bodů se jedná o tolik potřebnou výraznou pomoc zejména naší městské policii, která v současné situaci prostě nemá v oblasti prevence sociálně patologických jevů s kým aktivně a napřímo spolupracovat.

Úkolem sociálního pracovníka bude také detailní zmapování problematiky osob se zdravotním postižením a seniorů. Co tím sledujeme? Prozradíme v příštím příspěvku!

Ing. Miroslav Vacek

Děkujeme za Vaši podporu!

Pojďte s námi dostat Chabařovice a Roudníky do 21. století!

Přinášíme změnu! Držíme slovo!