Jdi na obsah Jdi na menu
 


OPRAVA MÍSTNÍ KOMUNIKACE

3. 5. 2024

Vážení spoluobčané, sousedé,

tak je to naše městečko zase o kus dál. Zase jsme se posunuli. Je zcela na místě poděkovat vedení města za opravu komunikace od městského úřadu až ke kruhovému objezdu.

Dle předložených cenových nabídek firma Oprava komunikací Zoubek jakožto jediná nabídla opravu komunikace tzv. metodou Turbo. Jedná se o nástřik kameniva pod tlakem na očištěný, napenetrovaný povrch porušené komunikace. Ostatní nabídky uvažovaly odfrézování povrchu komunikace v patřičné konstantní tloušťce, zafrézování, popřípadě zabourání hran, vyčištění a penetraci s následnou pokládkou asfaltové směsi do přesně ohraničeného prostoru s ošetřením spár horkou asfaltovou zálivkou. Jelikož v případě metody Turbo se v podstatě nijak neupravuje podklad a oprava výtluku je v mocnosti od nuly do cca několika centimetrů, je možné provést daleko větší rozsah oprav za příznivější cenu. Problém ovšem nastává s trvanlivostí oprav, jelikož se položená asfaltová směs (respektive směs kameniva a pojiva) nemůže opřít do hran a postupný rozpad opravy začíná výrazně rychleji.

V tomto případě byly tedy posuzovány dva naprosto rozdílné a v podstatě nesouměřitelné způsoby opravy. Opravy prováděné klasickou metodou v posledních letech jsou na komunikacích patrné a v pohodě stále fungují. Toto ale nelze spolehlivě předpokládat i o opravě metodou Turbo.

A v čem je tedy háček?

Vybraná firma dává na provedené práce záruku neuvěřitelných 36 měsíců! Máme tedy de facto zajištěnu údržbu komunikace v rozsahu 700 m2 na další 3 roky. Vedení města si proto dozajista dokumentaci skutečného provedení pečlivě uschovalo, veškeré výtluky zaměřilo, zdokumentovalo a i za 35 měsíců bude moci již nové vedení města nechat uvést komunikaci do stavu při předání hotového díla. A jestli dojde na slova uvedená v důvodové zprávě (viz níže), ukáže se výběr této nabídky přímo geniálním.

 

Ostatně problémy s povrchy vždy byly, jsou a budou. Své o tom vědí i v Praze:-)

https://www.youtube.com/watch?v=Xviq7qb7jq0

 

Krásné jarní dny.

Ing. Miroslav Vacek

 

 

Oprava místní komunikace podél MÚ Chabařovice od Náměstí 9.května po kruhový objezd

Předkladatel: Iveta Vybíralová
Důvodová zpráva:

Předkládáme cenové nabídky tří firem na opravu silnice od Náměstí 9.května po kruhový objezd podél MÚ. Silnice je v nevyhovujícím stavu jsou zde velké výmoly a hrozí poškození projíždějících vozidel. Silnice bude používána i jako průjezdná pro obyvatele a stánkaře v době konání pouti, dále pokud bude schválena oprava náměstí bude tato komunikace zatížena projíždějícími vozidly.
Nabídka firem:
VHS – rozsah 262 m2 – cena 164 228,- Kč, bez záruky a spojovacího postřiku
JPR realizace – rozsah 220 m2 – cena 198 420,- Kč, ošetření spár – zkušenosti s opravou v ulici Vodní a Bednářská
Oprava komunikací Zoubek – rozsah 700 m2 - cena 195 000,- Kč – záruka 36 měsíců, oprava tryskovou metodou, kde jsou zaceleny i zálivky a spoje

OMaR doporučuje uzavřít smlouvu s firmou Oprava komunikací Zoubek s.r.o, která dává 36 měsíční záruku a nabízí největší rozsah oprav (700 m2).

Stanoviska a doporučení poradních orgánů/odborů:

Odbor majetku a rozvoje města doporučuje Radě města Chabařovice přijmout návrh usnesení.

Rada města Chabařovice po projednání:
SCHVALUJE
Cenovou nabídku od firmy Oprava komunikací Zoubek s.r.o. na opravu komunikace.
UKLÁDÁ
Na základě cenové nabídky vystavit objednávku pro realizaci oprav komunikace.

Hlasování

pro:

4

proti

0

zdržel se:

0

nehlasoval:

0


Návrh byl přijat jako usnesení číslo: UR-131-6/24

zodpovídá:

Iveta Vybíralová

termín:

4. 4. 2024

 

20240427_174941---m.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář