Jdi na obsah Jdi na menu
 


ÚSTECKÁ MĚSTSKÁ ŽELEZNICE

2. 6. 2024

Vážení spoluobčané, sousedé,

již příští čtvrtek 6. 6. pořádá město Chlumec konferenci na téma „VRT jinak: lépe a levněji“, které by se měl zúčasnit i ministr dopravy.

Odkaz na pozvánku:

Konference k VRT 6.6.2024 v Chlumci - Oficiální stránky města Chlumec (mesto-chlumec.cz)

Veřejná diskuze o vysokorychlostní trati se uskutečnila v polovině dubna také v Ústí nad Labem.

Odkaz na videozáznam celé akce:

Veřejná diskuze o vysokorychlostní trati (youtube.com)

Úvodní slovo akce trvající více než 2,5 hodiny, měl primátor statutárního města Ústí nad Labem. V dalších blocích vystoupil také zástupce Správy železnic (cca od 20 min. záznamu), jenž představoval mj. přínosy VRT pro Ústí nad Labem. V Chabařovicích žádné takové výhody pro naše město prezentovány nebyly. Proč asi? Ale to jen tak na okraj.

Velice zajímavá byla prezentace odboru dopravy Krajského úřadu Ústeckého kraje (cca od 45 min. záznamu), který představil návrh budoucí ústecké příměstské železniční dopravy. Přibližně čtvrthodinový příspěvek nabídl pohled na schéma cílového stavu nového linkového vedení. Vyjma dálkové a regionální dopravy se zde objevují také tři ústecké městské linky. Některé zastávky, jako např Brná-koupaliště, Ústí n/L-ZOO nebo třeba u nákupní zóny v Předlicích mohou být jistě atraktivní. Nás zaujala především zastávka u jezera Milada v Trmicích, kde je uvažováno s využitím existující vlečky soukromého vlastníka. Na rozdíl od Povrlů, Velkého Března, Sebuzína a dalších obcí se však Chabařovic napojení na nové centrální nádraží v Ústí n/L netýká. A to je velká škoda. Jak se tedy k trati dostat? Máme si snad zřídit přívoz nebo se začít otužovat jako Zasloužilý mistr sportu, legendární přemožitel kanálu La Manche, František Venclovský? Tudy cesta určitě nevede:-)

Přímé, rychlé, železniční napojení na nové centrální ústecké nádraží by bylo pro chabařovické občany obrovské plus. A pokud tak nelze uskutečnit prostřednictvím ústeckých městských linek, o to více se budeme snažit umožnit toto napojení pomocí nové zastávky Chabařovice na lince regionální dopravy stávající tratě. Bojujeme za to již více než dva roky:

SPD Chabařovice - Příspěvky - 2. DOPRAVNÍ OBSLUŽNOST (1) (estranky.cz)

SPD Chabařovice - Příspěvky - 8. DOPRAVNÍ OBSLUŽNOST (2) (estranky.cz)

SPD Chabařovice - Příspěvky - 9. DOPRAVNÍ OBSLUŽNOST (3) (estranky.cz)

A rozhodně to nevzdáváme!

Jsme s vámi, buďte s námi.

Ing. Miroslav Vacek

 

doprava.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář