Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. PEČOVATELSKÁ SLUŽBA

14. 9. 2022

Vážení spoluobčané, sousedé,

jak jsme slíbili, dnes navážeme na minulý příspěvek. Posledně jsme končili tím, že úkolem sociálního pracovníka bude také detailní zmapování problematiky osob se zdravotním postižením a seniorů (odkaz zde). Co tím sledujeme?

ZŘÍDÍME PEČOVATELKOU SLUŽBU

Sociální pracovník se terénním šetřením zaměří mimo jiné na:

  • osoby s chronickým onemocněním (i duševním)

  • osoby s jiným zdravotním postižením (i kombinovaným)

  • osoby s mentálním postižením

  • osoby s tělesným postižením

  • osoby se zrakovým postižením

  • rodiny s dítětem/dětmi

  • seniory.

Těmto spoluobčanům v případě potřeby pomůže s vyplněním žádosti o příspěvek na péči. Z příspěvku na péči si pak budou moci všichni potřební uhradit pečovatelskou službu.

Organizací poskytujících pečovatelské služby s uvedením místa působnosti Chabařovice a Roudníky je několik. Přesto je naším záměrem zřízení vlastní pečovatelské služby, a to jako organizační složky města.

Jaké to má důvody?

  1. Chceme mít přímý vliv na kvalitu a spokojenost občanů s touto službou.

  2. Dům s pečovatelskou službou.

Již 20 let je v provozu náš Dům s pečovatelskou službou. Výstavba tohoto domu je vzácným příkladem dobré praxe. Chválihodný projekt. Právě v tomto objektu by měla mít pečovatelská služba opět svou provozovnu. Je hanbou města, že je jen na ceduli.

SOS TLAČÍTKA – POMOC NONSTOP

A abychom dali pocit jistoty a bezpečí 365 dní v roce všem potřebným ve chvílích, kdy jsou sami (a klid jejich rodinám), vytvoříme systém tzv. SOS tlačítek, která zajistí rychlou pomoc nejen při stisknutí, ale také při detekci pádu či nízké aktivity. Tato služba bude napojena na městskou policii a bude fungovat nepřetržitě. Naše městská policie je v pohotovosti 7 dní v týdnu a 24 hodin denně. Je tak veliká škoda ji v tomto ohledu nevyužít. SOS tlačítka budou ZDARMA k dispozici seniorům, nemohoucím a osamělým osobám. Nepřipustíme, aby byli tito lidé v ohrožení života jen proto, že se nedovolají pomoci.

Také Vám to do sebe zapadá a dává hluboký smysl?

Tak pojďte s námi dostat Chabařovice a Roudníky do 21. století!

Přinášíme změnu! Držíme slovo!

 

Ing. Miroslav Vacek